אורז ירוק מתובל וטעים, עם פול ירוק קלוף ופירורי גבינה בולגרית – מנה נהדרת לארוחת צהריים או ערב, מזינה ומשביעה!
תיבול האורז בכפית אחת בלבד של מלח מותאם לכך שבהמשך תתווסף הגבינה המלוחה. אל תוותרו על קילוף הפול מהציפה השקופה, דבר שיוצר הבדל אדיר במרקם.

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

400 גרם (1/2 שקית) פול ירוק מוקפא "סנפרוסט"
שמן זית
1 בצל יבש בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות-בינוניות
2 כוסות אורז בסמטי
מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
מעט פלפל שחור גרוס
1 צרור כוסברה טריה
1 צרור פטרוזיליה טריה
1 צרור שמיר טרי
4 כוסות מים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים), בטמפ' החדר
להגשה: 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית 16% שומן "פיראוס", מפוררת

הכנה:

1. קוטמים את חלקם התחתון של כל צרורות עשבי התיבול ונפטרים מהם. שוטפים היטב את העשבים ומעבירים למעבד מזון עם להב פלדה, לקיצוץ דק. שמים בצד.
2. מכינים סיר גדול (שיתאים בהמשך לבישול האורז) מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את הפול הירוק המוקפא ומבשלים ללא כיסוי במשך 5 דקות. מסננים ושמים בצד.
3. באותו סיר (כעת ריק) מחממים 2-3 כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים דקה. מנמיכים לאש קטנה ומטגנים עד הזהבה בינונית.
4. מגבירים את עוצמת האש, מוסיפים אורז, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור גרוס ומערבבים-מטגנים כחצי דקה.
5. מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים בטמפ' החדר) ואת עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כ-3 דקות), מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים במשך 11 דקות או עד לספיגת המים באורז. מסירים מן האש ומניחים לחמש דקות.
6. בינתיים קולפים את הפול הירוק מהציפה השקופה. שמים בצד.
7. מרימים את מכסה סיר האורז מבלי לטפטף מים לסיר, מנגבים את צדו הפנימי של המכסה במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומניחים שוב לחמש דקות. כשהאורז יבש והגרגירים "אחד-אחד" מוסיפים את הפולים הקלופים ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים את פירורי הגבינה למעלה. מגישים מיד.

אפשר לאחסן בקופסה סגורה במקרר, עד ארבעה ימים.