פסח הסתיים ופצחתם בדיאטה? אנו שמחים לתת לכם חמישה טיפים לחסכון בשמן, בבישול ובהכנת סלטים.

  1. הצטיידו בסט כפות מדידה

במקום לשפוך שמן למחבת או לסיר – כדאי למדוד אותו בכף מדידה. סט כפות מדידה ניתן להשיג בכל החנויות המתמחות בבישול ובאפייה. למרות התמונה הססגונית, אנחנו ממליצים דווקא על סט כפות מדידה ממתכת, משום שהכמויות של הכפות חרוטות ולא מודפסות, ולכן מחזיקות מעמד לאורך זמן, גם בשטיפה במדיח.

כפיות מדידה

2. הקפידו על שימוש בבקבוק בעל פיה צרה

עוד טיפ שיצמצם את כמות השמן הנמזגת למחבת או לקערת הסלט הוא שימוש בבקבוק שמן זית בעל פיה צרה, שתזלף זרזיף דק.

בקבוק

3. גם בקבוק פלסטיק יתאים

אין לכם כזה בקבוק? בכל החנויות בסגנון "הכל בשקל"/"הכל בשני שקלים" או בחנויות לכלי בישול ניתן להשיג בקבוקי פלסטיק פשוטים עם פיה צרה, כמו בתמונה שלהלן. העבירו מעט שמן זית מבקבוק רגיל לבקבוק זה, ותוכלו לשלוט טוב יותר בכמות הנמזגת.

בקבוק

השמאלי? כזה!

4. זלפו מגבוה

עוד טריק שיצמצם את כמות הזילוף למדנו מהשף האנגלי הידוע ג'יימי אוליבר: לזלף מגבוה! פשוט מרימים את בקבוק שמן הזית גבוה מעל קערת הסלט, מה שמאפשר לשלוט טוב יותר בכמות השמן. נסו ותהנו.

בקבוק שמן

30 סנטימטרים יותר גבוה, אוקיי?

5. מרחו את השמן במחבת בעזרת מברשת סיליקון

וטיפ אחרון חביב: איך אפשר להסתפק בכפית אחת של שמן לטיגון? יוצקים כפית שמן למחבת או לסיר ומושחים את השמן על כל פני המחבת בעזרת מברשת סיליקון, שאינה סופחת את השמן, להבדיל ממברשות של הדור הישן, ועמידה בחום גבוה.

טיפים חסכון בשמן

נשמח לשמוע מכם בתגובות מהם הטיפים שלכם לחסכון בשמן בבישול ובאפייה.

בהצלחה!