מנה ססגונית וטעימה לאירוח, שאפשר להגיש כשהיא חמה או פושרת. גזר צבעוני ניתן להשיג בעונה זו בשוקי האיכרים, בשוקים רגילים ואצל הירקנים המובחרים.

המרכיבים (ל-3-4 מנות):
1 חבילה (10 יחידות) גזר בשלל צבעים
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס גס
70-100 גרם גבינת פטה כבשים "פיראוס" 20% שומן
3-4 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
2. קולפים גזרים, קוטמים קצוות, שוטפים, מסדרים בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים למרכזו ואופים במשך 25-30 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לצלחת הגשה גדולה ושטוחה.
3. מפוררים גבינת פטה כבשים ופיסות בצל ירוק מעל הגזרים הצלויים. מזלפים כף נוספת של שמן זית בזרזיף דק ומגישים.