המנה שהתחפשה: נראית כמו עוגת שמרים מתוקה, אבל זו חלה ממולאת גבינה בולגרית ובצל ירוק! מאפה משגע לאירוח, שכדאי להגיש סמוך למועד האפייה.

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30-35 ס"מ, לא חד-פעמיות):

80 גרם חמאה
500 גרם (שלוש וחצי כוסות ועוד כף) קמח לחלה או קמח לחם או קמח לבן
20 גרם שמרים טריים מגורענים (או 7 גרם שמרים יבשים)
2 כפיות שטוחות מלח דק (מומלץ מלח אטלנטי דק)
200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) חלב 3% שומן פושר – עד 30 מעלות
2 ביצים גדולות
1 כף שמן זית
למלית:
4 כפות שמן זית
180 גרם גבינה בולגרית 16% שומן "פיראוס"
5 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
למשיחה לפני האפייה: 1 חלמון + 1 כף חלב

אופן ההכנה:

1. בצק: שמים חמאה בקערית חסינת-חום ומכניסים למיקרוגל. מפעילים ל-30 שניות, מוציאים, מערבבים בכפית עד להמסה ושמים בצד.
2. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים טריים מגורענים (או יבשים) ומלח. מפעילים במהירות איטית במשך חצי דקה, עד לאיחוד. במידת הצורך מערבבים בכף.
3. בקערה קטנה טורפים ביצים. מוסיפים חלב פושר, חמאה מומסת, כף שמן זית  ומערבבים. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ומפעילים במהירות בינונית תוך סיוע בעזרת מרית, עד שכל המרכיבים מתחברים לבצק אחיד וחלק. מפעילים ל-5 דקות במהירות בינונית. עוצרים, מסירים את וו הלישה, מכסים את קערת המיקסר במגבת רטובה או ניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה וחצי.
4. עם סיום ההתפחה מוציאים אוויר מהבצק (טופחים על הבצק) ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים (מומלץ לשקול במאזנים דיגיטליים). מניחים את פיסות הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח קלות. מכינים שתי תבניות אינגליש באורך 30-35 ס"מ, משומנות או מרופדות בנייר אפיה (לחילוץ קל – נייר).
5. מרדדים כל פיסת בצק לצורה מוארכת, דמויית מלבן. מורחים כף שמן זית על פיסת הבצק, בעזרת מברשת סיליקון או בידיים. מפזרים רבע מכמות פירורי הגבינה הבולגרית ורבע מפיסות הבצל הירוק. מגלגלים לגלילה. ממשיכים כך עם פיסת בצק נוספת. מצמידים שתי גלילות בצד אחד ומתחילים לסובב זו מעל זו, כלומר מעלים את הגלילה הימנית מעל השמאלית בתנועה סיבובית וכך שוב, עד להווצרות צורת בורג. מהדקים קצוות, ומסתירים אותם תחת ה"עוגה" שנוצרה ומעבירים לתבנית. מכסים במגבת נקיה ומניחים להתפחה במשך שעה או עד להשגת תפיחה יפה. ממשיכים כך עם שתי פיסות הבצק הנותרות, ליצירת "עוגה" נוספת, ומכסים להתפחה.
6. עם סיום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי חסין-חום ובו מי ברז עד מחציתו. כשה"עוגות" סיימו לתפוח והתנור חם, מערבבים חלמון וכף חלב בקערית ומושחים את ה"עוגות" בעזרת מברשת סיליקון. מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 30-33 דקות או עד שה"עוגות" משחימות היטב. מוציאים (במידת האפשר מעבירים לצינון על רשת), מצננים 10 דקות ומגישים.