טוסט סופר-טעים ומפנק. ממהרים? אפשר לקנות פסטו מוכן של "אוליביה".

המרכיבים:

לפסטו (צנצנת קטנה):
50 גרם גבינת פרמזן
30 גרם (חופן) צנוברים
70 גרם עלי בזיליקום (עלים בלבד, משקל נטו), שטופים היטב
2-3 שיני שום, קלופות וכתושות
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס דק
להגשה:
לחם לבן משובח, פרוס
1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% שומן "פיראוס", פרוסה דק
עגבניות טריות, אדומות מאוד, שטופות ופרוסות דק
הכנה:
1.      פסטו: שמים פרמזן במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים לפירורים קטנים.
2.      מוסיפים צנוברים, עלי בזיליקום ושום כתוש ומרסקים.
3.      מוסיפים שמן זית ומרסקים עד לקבלת מחית חלקה ואחידה. טועמים ומתבלים במעט מלח (זהירות, הפרמזן מלוח) ובפלפל. מאחסנים בצנצנת מעוקרת (מומלץ לצקת מעט שמן זית למעלה) עד להגשה.
4.      מגישים: מחממים טוסטר לחיץ בעוצמה בינונית. מורחים על פרוסת לחם לבן שכבה יפה של פסטו. מסדרים מעל פרוסות דקות של גבינת חמד ומעליה פרוסות דקות של עגבניה. מהדקים עם פרוסה נוספת של לחם לבן וסוגרים את הטוסטר, לכ-2 דקות או עד להמסת הגבינה. מוציאים ומגישים.

צילום וסגנון: בועז לביא