גבינת הפטה הקרה מוסיפה רעננות וטעם לכריך עשיר זה. מומלץ לשטוף ולחתוך את כל המרכיבים לפני תחילת ההכנה.

המרכיבים (לחביתה גדולה, ל-2-3 סועדים):

2 כפות שמן זית
1/2 בצל יבש, קלוף וקצוץ דק
1/3 פלפל ירוק חריף, מנוקה מזרעים וקצוץ דק
4 ביצים גדולות
מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
1 גבעול בצל ירוק, שטוף וחתוך לפיסות קטנות
1/3-1/2 כוס פטרוזיליה, שטופה היטב וקצוצה בינוני-דק

להגשה:
3-4 פרוסות לחם שיפון / לחם מלא
80-100 גרם גבינת פטה עזים "פיראוס", מפוררת
הכנה:

1. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש גבוהה.
2. כשהשמן חם, מוסיפים בצל קצוץ עד הזהבה קלה ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים עד הזהבה קלה.
3. מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים פלפל חריף קצוץ ומטגנים כדקה.
4. בקערה טורפים ביצים עם מלח, בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה קצוצה. מוסיפים למחבת ומערבבים מעט בעזרת מרית. מקפלים את שולי החביתה פנימה, כדי שלא יתקשו. כעבור דקה לערך, עם התייצבות החביתה הופכים ומטגנים את צדה השני, עד הזהבה טובה. מסירים מן האש ומגישים עם לחם חצי-מלא ופירורי גבינת פטה עזים מעל.

 

צילום וסגנון: בועז לביא