לביבות נהדרות, שילדים טורפים (והרי לכם דרך לתרום חלבון לתזונת הילדים). להכנת המתכון אפשר להשתמש בשארית פתיתים מיום האתמול, בתנאי שיש לכם כמות של 310 גרם פתיתים מבושלים. כיוון שהפתיתים הומלחו בבישול והגבינה מלוחה, אין צורך להמליח את התערובת.

המרכיבים (ל-26 לביבות):
שמן זית
1 כוס פתיתים עגולים ("קוסקוס")
1/2 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% "פיראוס"
1 ביצה גדולה
30 גרם (3 כפות שטוחות) קמח לבן
אפשרות: 1-2 גבעולי בצל ירוק, שטופים וקצוצים דק

הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות (טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור שטוחות ב-2 ניירות אפייה בכל תבנית. בעזרת מברשת סיליקון (או בידיים) משמנים את ניירות האפייה (העליונים בכל תבנית) בשתי כפות שמן זית בכל תבנית.
2. מחממים כף שמן זית בסיר קטן על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים פתיתים ומלח ומערבבים. מטגנים-מערבבים חצי דקה עד דקה ומוסיפים כוס (250 מ"ל) מים רותחים (רצוי מינרליים או מסוננים). מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 6 דקות או עד לספיגת המים. מסירים מן האש.
3. במעבד מזון בעל להב פלדה מרסקים גבינת חמד עד לקבלת קרם חלק.
4. מוסיפים ביצה למעבד המזון ומעבדים עד להיטמעותה. אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות מֵכל המעבד ומעבדים שוב.
5. מוסיפים קמח ומעבדים עד להיטמעותו בקרם. אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות מֵכל המעבד ומעבדים שוב.
6. מסירים את הלהב, מוסיפים פתיתים (אם רוצים מוסיפים בצל ירוק קצוץ) ומערבבים עד לפיזור אחיד.
7. בעזרת כף (או בידיים משומנות בשמן זית) נוטלים כדור בקוטר 3 ס"מ מהתערובת ושמים על גבי נייר האפייה המשומן בשתי התבניות, במרווחים של 4-5 ס"מ בין לביבה ללביבה.
8. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים במשך 12 דקות. הופכים בעזרת מרית לצדן השני של הלביבות ואופים עוד 10-12 דקות. מוציאים ואופים כך גם את התבנית השניה. מוציאים ומגישים מיד.

לביבות לילדים

אפשר גם עם בצל ירוק!