צ'אטני הוא מעין ריבה חמוצה-מתוקה מהמזרח הרחוק, לרוב משופעת בתבלינים – אך כאן מפושטת יותר. כשהצ'אטני טרי הוא חמוץ, אך כעבור יממה או מספר יממות במקרר טעמו נרגע – והוא משתלב נהדר עם לחם אגוזים (למשל שיפון-אגוזים) ועם גבינת פטה עזים.המרכיבים:

לצ'אטני תפוחי עץ (ל-3 ורבע כוסות):

800 גרם (4 יחידות) תפוחי עץ מזן גראני סמית' (ירוקים-חמצמצים), קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות
650 גרם (4 יחידות בינוניות-גדולות) בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3/4 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
1/4 כוס מים מינרליים
170 גרם (כ-2/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
1 כפית מלח אטלנטי
פיסת ג'ינג'ר טרי בגודל 3X3 ס"מ (משקל: 8-9 גרם)
להגשה:
כיכר לחם אגוזים, פרוסה
1 חב' (250 גרם) גבינת פטה עזים "פיראוס" 16% שומן, מפוררת
אפשרות לעיטור: עלי כוסברה

הכנה:
1. צ'אטני: שמים את כל המרכיבים בסיר, מערבבים ומשאירים למנוחה בת שעה (ללא אש). מערבבים אקראית.
2. עם תום המנוחה שמים את הסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה (כשש דקות).
3. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים ללא כיסוי כ-50 דקות או עד שהנוזלים מתאדים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל, ג'ינג'ר או סוכר חום. מעבירים לצנצנת מעוקרת (מורתחת) ושומרים במקרר.
4. הגשה: מפזרים פירורי גבינת פטה עזים על גבי פרוסת לחם אגוזים, עורמים כף גדושה מהצ'אטני ומעטרים בעלה כוסברה. מגישים מיד.

צילום וסגנון: בועז לביא