לחמניות פריכות ומשגעות, שכולם יאהבו בפסח. קמח קונדיטור הוא קמח ללא גלוטן זול במיוחד (5 שקלים לק"ג), שניתן להשיג בכל מרכול. שימו לב לכך שהבצק מצריך קירור במשך שעה. קמח תפוחי אדמה מומלץ להחזיק במקרר.

מומלץ לאפות ולהגיש מיד. במידה ולא ניתן לעשות זאת, מומלץ לחמם בחום נמוך תנור או בטוסטר אובן לפני ההגשה.

המרכיבים (ל-21 לחמניות קטנות):

 

70 גרם חמאה
250 גרם (1 חבילה) גבינת חמד 16% "פיראוס"
1 ביצה גדולה
100 גרם (1/2 כוס ועוד 3 כפות) קמח נטול גלוטן "קונדיטור"
50 גר (5 כפות שטוחות) קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
1 חלמון מביצה גדולה
1 כף חלב
2 כפות שומשום (או פרג שלם)

הכנה:

1. שמים חמאה בקערה קטנה חסינת-חום, מכניסים למיקרוגל ומפעילים ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים בכפית. במידה והחמאה לא נמסה, מפעילים שוב ל-10-15 שניות. מוציאים ומערבבים. שמים בצד.
2. במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים גבינת חמד עד לקבלת מחית.
3. מוסיפים ביצה וחמאה מומסת למעבד המזון ומעבדים עד לקבלת מחית אחידה וחלקה.
4. בקערה קטנה מערבבים קמח נטול גלוטן "קונדיטור", קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה. מוסיפים למעבד המזון ומעבדים עד להווצרות בצק אחיד – ולא מעבר לכך. הימנעו מעיבוד יתר. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
5. עם תום קירור הבצק מחממים תנור ל-175 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה.
6. בידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ־4 ס"מ ומניחים בתבנית אחת במרווחים של 6-4 ס"מ זה מזה. מחזירים את יתרת הבצק למקרר.
7. ציפוי: טורפים את החלמון עם כף חלב ומברישים את כיפת הכדורים. בוזקים שומשום בנדיבות.
8. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים במשך 23-24 דקות או עד הזהבה טובה (והשחמה של בסיס הלחמניות). מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים. יוצרים כדורים מיתרת הבצק ואופים.