לחמניות יפות וטעימות, ממולאות בסלט סופר-צבעוני וטעים. החומץ הבלסמי מוסיף המון טעם, אך צובע את הכל בשחור… ההחלטה אם להוסיפו לסלט – לשיקולכם. שימו לב שיש לייבש את עשבי התיבול במגבת בד או נייר לפני שילובם בבצק, כדי לא להוסיף מים לבצק.
במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-4-5 גרם שמרים יבשים, שיש לערבב עם הקמח (אך אין לוותר על המים במתכון).

 

המרכיבים (ל-8 לחמניות):
225 מ"ל (כוס פחות כף) מים פושרים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים)
13 גרם שמרים טריים
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
375 גרם (2 וחצי כוסות ועוד 2-3 כפות) קמח לבן
3/4 כף מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
1 כוס פטרוזיליה, שטופה היטב ומיובשת (במגבת נייר או בד) וקצוצה גס
1 כוס כוסברה, שטופה היטב ומיובשת (במגבת נייר או בד) וקצוצה גסלסלט קישואים ופלפלים:
2 קישואים קטנים, שטופים היטב וחתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים, שטופים, מנוקים מזרעים וחתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים כתומים/צהובים, שטופים, מנוקים מזרעים וחתוכים לקוביות קטנות
2-3 כפות שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס גס
60-80 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן "פיראוס", מפוררת
אפשרות: 2 כפות חומץ בלסמי

 

הכנה:

 

1. לחמניות: בקערה קטנה מערבבים מים פושרים ושמרים טריים.
2. מוסיפים שמן זית ומערבבים.
3. שמים קמח ומלח בקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים. יוצקים את המים עם השמרים והשמן למרכז קערת המיקסר ומתחילים לערבל, תוך סיוע במרית לאיסוף מלא של החומרים. מערבלים במשך חמש דקות. עוצרים, מסירים את וו הלישה, מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים במשך שעה ורבע.
4. בינתיים מכינים סלט: מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה. מפזרים את קוביות הקישואים והפלפלים, מזלפים 2-3 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 18 דקות. פותחים את התנור, מערבבים בכף עץ, מסובבים את התבנית בתנור ואופים 10 דקות נוספות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומצננים מעט.
5. המשך הלחמניות: מרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. טופחים על הבצק (להוצאת אוויר(, לשים בידיים במשך מספר שניות ומוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה המיובשות היטב וקצוצות. לשים בידיים לפיזור אחיד ומחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים. יוצרים צורות לחמניות עגולות, מניחים על גבי שתי תבניות ומכסים במגבות נקיות, למשך 45 דקות.
6. המשך הסלט: מוסיפים פירורי גבינת פטה לסלט הקישואים והפלפלים. אם רוצים, מתבלים ב-2 כפות חומץ בלסמי ומערבבים בעדינות.
7. לחמניות: עם תום ההתפחה השניה מחממים תנור ל-230 מעלות ומכניסים כלי חסין חום ובו מים (2 כוסות לערך) לתחתית התנור. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים במשך 10 דקות. מוציאים את כלי המים, מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות, מעבירים את הלחמניות לרשת במרכז התנור ואופים עוד 10-13 דקות או עד להזהבה יפה של בסיס הלחמניות. מוציאים, מצננים כ-20 דקות ומגישים עם סלט הפלפלים והקישואים. לקראת אפיית התבנית השניה מחממים שוב את התנור ל-230 מעלות ומכניסים שוב כלי מים. מכניסים את התבנית רק עם תום החימום, כעבור 7 דקות לפחות.

 

צילום וסגנון: בועז לביא