מאפה פסטה משגע, שמתאים גם ליום יום וגם לאירוח. בזכות העובדה שמסתתרים במתכון שלושה סוגי חלבון (אפונה, גבינה וביצים), מאפה זה יאפשר לכם לתרום חלבון לתזונת הילדים.
המרכיבים (ל-4-6 מנות, תבנית בקוטר 26 ס"מ):

 

350 גרם (מעט יותר מחצי שקית) אפונה עדינה "סנפרוסט"
שמן זית
מלח דק (מומלץ מלח אטלנטי דק)
400 גרם (4/5 חבילה) פסטה בצורת קונכיות (או אחרת)
2 ביצים גדולות
175 גרם (פחות מ-3/4 חבילה) גבינת חמד 16% שומן "פיראוס", חתוכה לקוביות קטנות

 

הכנה:

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ במעט שמן זית.
2. שמים אפונה בקערה בינונית חסינת-חום. יוצקים מים רותחים על האפונה, עד לכיסוי, ממתינים כ-3 דקות ומסננים במסננת דקה. מחזירים לקערה, יוצקים שוב מים רותחים (רותחים ממש, לא רותחים שהתקררו…) עד לכיסוי, ממתינים 2 דקות ומסננים. מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח, מערבבים ומניחים בצד.
3. מבשלים פסטה בסיר מלא מים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים מיד עם 1-2 כפות שמן זית ומעט מלח.
4. מוסיפים את האפונה ואת קוביות הגבינה לסיר ומערבבים בעדינות.
5. טורפים ביצים בקערית, מוסיפים לסיר ומערבבים בעדינות.
6. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת, מיישרים, מהדקים היטב מטה ומנקים את שולי התבנית במגבת נייר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 32-33 דקות או עד להזהבה טובה. מוציאים ומגישים חם.

פשטידת פסטה משגעת

מאפה פסטה, אפונה עדינה וגבינת חמד