מאפה מדהים, שמשלב את מתיקות הבטטה עם מליחות הגבינה הבולגרית. התוצאה היא מעדן! להכנת המתכון אפשר להשתמש בשארית פסטה (ללא רוטב) מיום האתמול, בתנאי שיש לכם כמות של 850 גרם פסטה מבושלת.
מומלץ לבחור בבטטות טריות מאוד, ללא שקעים או פגמים.
אם ממירים לתבנית גדולה יותר, משך האפייה יתקצר.

המרכיבים (לתבנית בגודל 22X22 ס"מ, 6 מנות):

 

3 בטטות בינוניות
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
350 גרם (כ-2/3 חבילה) פסטה יבשה מסוג בוקטיני (או אחר)
2 ביצים גדולות
1/2 חבילה (125 גרם) גבינה בולגרית "פיראוס" 16% שומן, חתוכה לקוביות קטנות
מעט מאוד מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

 

הכנה:
1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפיה.
2. קולפים בטטות, שוטפים, חותכים לקוביות קטנות (1 ס"מ X 1 ס"מ לערך) ומפזרים על נייר האפייה בתבנית, בשכבה אחידה. מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות בידיים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 25-28 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות.
3. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים מיד עם כף שמן זית.
4. טורפים 2 ביצים בקערית. מתבלים במעט מאוד מלח (זכרו שהבטטה כבר מתובלת והגבינה מוסיפה מליחות רבה).
5. מוסיפים לפסטה המסוננת קוביות גבינה בולגרית, ביצים טרופות וקוביות בטטה אפויות. מערבבים בעדינות, כדי לא למעוך את קוביות הבטטה, עד לפיזור אחיד. משמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית ויוצקים אליה את תערובת הפסטה. מיישרים ומהדקים מטה בעדינות. מכניסים למרכז התנור (כזכור הנמכנו ל-175 מעלות…)  ואופים במשך 30-35 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה/השחמה קלה. מוציאים, מצננים 5-10 דקות ומגישים.