מה עושים כשכל ילד אוהב משהו אחר לארוחת הצהריים? מכינים מסיבת פסטה, שבה כל ילד יכול להרכיב לעצמו צלחת כלבבו.

המרכיבים (ל-4-6 ילדים):

700 גרם עגבניות שרי-תמר (או רגילות)

שמן זית

מלח אטלנטי

אפשרות: פלפל שחור גרוס גס

סוכר

1 חב' ברוקולי טרי

מלח אטלנטי דק

1/2 חבילה (400 גרם) גרגירי תירס מוקפאים "סנפרוסט"

1/2 חבילה (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"

1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד 16% שומן "פיראוס", חתוכה לקוביות

1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה עזים 16% שומן "פיראוס", מפוררת

1 חבילה (500 גרם) פסטה (בצורה שהילדים אוהבים)

1 כוס (250 מ"ל) עגבניות מרוסקות (מומלץ מבקבוק "פסאטה" של MUTTI)

הכנה:

  1. עגבניות שרי: מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים עגבניות שרי, חוצים לאורך ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2-3 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס גס (אם הילדים אוכלים פלפל…) וכפית שטוחה של סוכר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 18 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וצולים 7-8 דקות נוספות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה קטנה.
  2. תירס: מכינים סיר גדול (שישמש אחר כך לבישול הברוקולי והפסטה) עם מים רותחים מומלחים. מוסיפים גרגירי תירס מוקפאים, מערבבים ומביאים לרתיחה ללא כיסוי (תוך כ-3 דקות). מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ומעבירים לקערית הגשה.
  3. אפונה: שמים אפונה עדינה בקערה חסינת-חום. יוצקים מים רותחים וממתינים דקה. מסננים ומחזירים לקערה. יוצקים שוב מים רותחים (מרתיחים שוב בקומקום) וממתינים 2-3 דקות. מסננים, מחזירים לקערה, מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח ושמים על השולחן.
  4. ברוקולי: מפרידים את פרחי הברוקולי מהגבעולים (מבוגרים יכולים לאכול את הגבעולים, ילדים פחות אוהבים) ושוטפים היטב. שמים סיר גדול (שבו התבשל קודם התירס) מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים רותחים זורקים את הברוקולי לסיר, מבשלים במשך 2 דקות ללא כיסוי ומעבירים למסננת. בסיר, שכעת ריק, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מחזירים את הברוקולי לסיר, מתבלים במלח אטלנטי דק, מקפיצים-מערבבים במשך חצי דקה ומסירים מן האש. מעבירים לקערת הגשה.
  5. ממלאים סיר גדול (שבו התבשל קודם הברוקולי) במים רותחים, ממליחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים ממש מוסיפים פסטה, מערבבים ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים, מערבבים עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח ומעבירים לשולחן.
  6. רוטב אדום: שמים בקערית חסינת-חום כוס עגבניות מרוסקות, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר וכף שמן זית. מערבבים וטועמים. במידת הצורך מוסיפים מלח אטלנטי דק או סוכר. מכסים בצלחת (למניעת התזות) ומכניסים למיקרוגל ל-30 שניות עד דקה. שמים על השולחן. שמים על השולחן קוביות גבינת חמד ופירורי גבינת פטה בקעריות נפרדות. כעת יכול כל סועד להרכיב לעצמו מנה כלבבו.

    עגבניות שרי צלויות