מרק עדין וטעים, שמשתבח למחרת הכנתו. קוביות גבינת חמד נמסות במרק ומוסיפות פינוק. אם בחרתם להכין את המרק עם בצלים סגולים, קחו נא בחשבון שהתוצאה תהיה מעט מתקתקה. אם אינכם אוהבים יין במרק, אפשר להמירו במים, אך התוצאה תהא פחות טעימה.

מרכיבים (ל-7-8 מנות):

40 גרם חמאה (אפשר להמיר בעוד 2-3 כפות שמן זית)

שמן זית

7 בצלים (לבנים או סגולים) גדולים, קלופים ופרוסים דק

4 שיני שום, קלופות ופרוסות

1 כרשה, החלק הלבן בלבד, פרוס דק

1 גזר, קלוף ופרוס דק

2 יח' שורש פטרוזיליה, קלופים ופרוסים דק

420 מ"ל (1 ו-3/4 כוסות) יין לבן יבש

6 כוסות (1.5 ליטר) מים (רצוי מינרליים או מסוננים)

מלח

פלפל לבן גרוס גס/טחון

להגשה:

1 חבילת (250 גרם) גבינת חמד 16% או 5%, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני/גדול (רצוי רחב) מחממים חמאה ו- 2 כפות שמן זית על אש גבוהה.
  2. כשהשמן חם מוסיפים רבע מכמות הבצל ומטגנים עד הזהבה טובה ומעט צריבה. מעבירים לקערה. מחממים עוד 1-2 כפות שמן זית בסיר וכשהשמן חם מוסיפים את רבע נוסף מכמות הבצל ומטגנים, וכך עד לסיום כל הבצל (לא מומלץ לטגן את כל הבצל בבת אחת).
  3. מחזירים את כל הבצל מהקערה לסיר, מוסיפים שום וכרשה וממשיכים לטגן כדקה על אש גבוהה.
  4. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, מוסיפים כרשה, גזר ושורש פטרוזיליה ומערבבים כחצי דקה.
  5. מוסיפים יין לבן וליטר וחצי מים מינרליים/מסוננים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות או עד שפיסות שורש הפטרוזיליה והגזר מתרככות. מתבלים במלח ובפלפל לבן גרוס או טחון, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל לבן, יין או כף שמן זית או כף חמאה. מבשלים עוד 10 דקות, טועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול שוב, מסירים מן האש, מצננים כ-5 דקות ומגישים, בלוויית מספר קוביות גבינת חמד לכל קערית.
מרק בצל טעים

מרק בצל וגבינת חמד – מבט מקרוב