מרק חורפי משגע, שמשתלב נפלא עם קרוטונים בניחוח שום.

 

המרכיבים (ל-7-8 מנות):

 

שמן זית
2 יח' בצל סגול בינוני-גדול, קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
3-4 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף ופרוס
2 שורש פטרוזיליה קטנים (או 1 גדול), קלוף, שטוף וחתוך גס
1 יח' גזר, קלוף, שטוף וחתוך גס
300 גרם (3 אריזות קטנות) ערמונים קלויים קלופים (להשיג במרכולים ואצל הירקנים)
1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים "פיראוס")
כפית וחצי מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
מעט פלפל שחור גרוס גס

 

לקרוטונים:
175 גרם (5 פרוסות גדולות) לחם חצי-מלא או מלא
2-3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום קלופות וכתושות
מעט מלח אטלנטי דק
מעט פלפל שחור גרוס גס (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

 

1.      מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים קוביות בצל ומטגנים עד הזהבה בינונית.
2.      מנמיכים לאש קטנה-בינונית, מוסיפים שום וכרשה, מערבבים ומטגנים כדקה.
3.      מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים שורש פטרוזיליה וגזר, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות.
4.      מוסיפים ערמונים וליטר (4 כוסות) מים מינרליים או מסוננים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 25 דקות.
5.      קרוטונים: מחממים תנור ל-175 מעלות (טורבו). חותכים פרוסות לחם לקוביות גדולות ושמים בתבנית בינונית. מוסיפים שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים. כשהתנור חם מכניסים למרכזו ואופים 10 דקות. מוציאים, מערבבים בכף עץ ואופים עוד 10 דקות או עד להזהבה טובה/השחמה קלה. מוציאים ושמים בצד.
6.      בחלוף 25 דקות מתחילת הבישול על אש קטנה, מסירים את הסיר מן האש ומרסקים את תוכנו בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין. מחזירים לאש קטנה, מוסיפים גביע יוגורט עזים ומים מינרלים/מסוננים לפי הסמיכות הרצויה (1-2 כוסות). מתבלים במלח אטלנטי דק, במעט פלפל שחור ובכף שמן זית. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול עם מלח או פלפל. מגישים עם קרוטונים.