שילוב מפתיע וטעים במיוחד!
הקפידו לבחור בסלקים טריים מאוד, מוצקים מאוד. מלח גס הוא המלח הזול ביותר, מחירו כ-1.9 ₪ לק"ג. תפקידו כאן לספוח נוזלים מהסלק: מתקבל סלק בטעם מרוכז ונפלא.
אם לא אוהבים כוסברה אפשר להמירה בכמות נוספת של פטרוזיליה.

מומלץ להקפיא תמרים (לשעה-שעתיים לפחות) לחיתוך קל וקבלת תוצאה אסתטית.

רוצים לקחת את הסלט לטיול או פיקניק? שימו בקערה סלק וגזר צלויים ותמרים. בעת ההגשה הוסיפו את שאר המרכיבים (שיהיו מוכנים כל אחד לחוד בשקית או קופסה קטנה).

המרכיבים (ל-5-6 מנות):
500 גרם מלח גס
6 יח' סלק בינוני, טרי מאוד
11 יח' גזר (1 ק"ג ברוטו), טרי מאוד
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס גס
5-6 יח' תמרים מזן מג'הול, מגולענים ופרוסים
125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עזים 15% שומן "פיראוס", מפוררת
6 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק אלכסונית
1/3 חב' פטרוזיליה, עלים בלבד, שטופים היטב
1/3 חב' כוסברה, עלים בלבד, שטופים היטב

הכנה:
1.      סלק: מחממים את התנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מפזרים בתבנית שכבה אחידה של מלח גס (סה"כ 500 גרם). שוטפים היטב את הסלקים (לא קולפים!) ומפזרים (שלמים) בתבנית. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 55 דקות עד שניתן לנעוץ סכין חד בסלקים. מוציאים (משאירים תנור דולק) ומצננים עד שניתן לגעת בהם.
2.      מרפדים תבנית תנור שטוחה נוספת בשני ניירות אפייה. קולפים גזר וחותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 3 ס"מ, מפזרים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים למרכזו ואופים במשך 28-30 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.
3.      כשניתן לגעת בסלקים: קולפים וחותכים את הסלקים לקוביות קטנות. מעבירים לקערת הגשה בינונית-גדולה נאה.
4.      כשהגזר מוכן מוסיפים לקערת הסלק.
5.      קרוב למועד ההגשה מוסיפים לקערה פרוסות תמרים, פירורי גבינת פטה עזים, בצל ירוק פרוס, עלי פטרוזיליה ועלי כוסברה. מזלפים כף שמן זית. רק בהגשה (ולא קודם) מערבבים ומגישים.