שימו לב שקיימת בשוק קינואה אדומה ברמות שונות: אם הקינואה איננה מתרככת, סימן שאיכותה נמוכה. בכל אופן, הקינואה האדומה מצריכה יותר מים מקינואה לבנה – ובישולה ארוך יותר.

 

המרכיבים (ל-3 מנות):

 

1 כוס (200 גרם) קינואה אדומה
שמן זית
2/3 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
מעט פלפל שחור גרוס טרי
1 אבוקדו, מוכן לאכילה, קלוף וחתוך לקוביות
1/2 חבילה (125 גרם)  גבינת פטה עזים "פיראוס" 16% שומן, מפוררת
חופן גרעיני דלעת טבעיים

 

אופן ההכנה:
1. שוטפים קינואה ומסננים. שמים קינואה, שמן זית, מלח, פלפל ו-3.5 כוסות מים מינרליים/מסוננים (קרים או בטמפ' החדר) בסיר בינוני על אש גבוהה. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה (4-5 דקות). מנמיכים את האש ומבשלים (בכיסוי) עוד 33-34 דקות או עד שהגרגירים נפתחים ומתרככים ומופיע פס לבן – וכל המים נספגים. מסירים מן האש ומניחים בצד. כעבור 5-10 דקות מרימים את המכסה מבלי לטפטף מים לסיר, מנגבים את צדו הפנימי של המכסה במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומשאירים למנוחה. כעבור 5 דקות עושים זאת שוב.
2. בינתיים מחממים כפית שמן זית במחבת על אש גבוהה. קולים גרעיני דלעת עד שהם מנתרים ומתפצחים. מסירים מיד מן המחבת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר מגבת.
3. כשהקינואה יבשה והגרגירים "אחד-אחד", מעבירים לקערת הגשה, מפזרים קוביות אבוקדו, פירורי גבינת פטה וגרעיני דלעת קלויים. מגישים.