סלט מזין וסופר-טעים, שיתאים לפסח.

קינואה רויאל פירושו קינואה מאיכות גבוהה, אין זה שם של יבואן או מותג מסוים. במלח גס הכוונה למלח הזול ביותר, שעולה פחות מ-2 שקלים לק"ג. כדי לנצל את הפעלת התנור לשעה כדאי להכפיל את כל כמויות המרכיבים, מלבד המלח הגס.

המרכיבים (ל-4 מנות):
500 גרם מלח גס
2 יח' סלק קטן-בינוני
שמן זית
1 כוס קינואה "רויאל" (לבנה)
1/2 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
אפשרות: מעט פלפל שחור גרוס
80-120 גרם (1/3 עד 1/2 חבילה) גבינת פטה כבשים 20% שומן "פיראוס"
5 גבעולי בצל ירוק דקים, שטופים ופרוסים דק

הכנה:

 

1. סלק: מחממים את התנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה. מפזרים בתבנית שכבה אחידה של מלח גס (סה"כ 500 גרם). שוטפים היטב את הסלקים (לא קולפים!) ושמים (שלמים) בתבנית. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 50-55 דקות או עד שניתן לנעוץ בהם סכין חד עד בסיסם. מוציאים, מכבים ומצננים עד שניתן לגעת בהם.
2. קינואה: שמים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים קינואה ומלח (אפשר גם פלפל גרוס) ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים 2.5 כוסות (625 מ"ל) מים מינרלים או מסוננים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד 15-17 דקות או עד שכל המים נספגים, הגרגירים נפתחים ומופיע פס לבן בכל גרגיר. מסירים מהכיריים, מנגבים את צדו הפנימי של מכסה הסיר במגבת נייר, מכסים ומניחים ל-5 דקות. מפרידים גרגירים במזלג, מנגבים שוב את המכסה ומניחים ל־5 דקות נוספות. ממשיכים כך עד שהגרגירים נפרדים, "אחד אחד". מעבירים לקערת הגשה נאה.
3. כשניתן לגעת בסלקים מקלפים אותם, חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל הקינואה בקערה.
4. מפוררים גבינת פטה מעל הסלק, מפזרים פרוסות בצל ירוק, מזלפים 1-2 כפות שמן זית ומגישים. מערבבים רק כשאוכלים (בערבוב הסלט הופך ורוד).