סלט פשוט משגע, שבו גרגירי הכוסברה הפציחים מוסיפים מרקם, הבצל הירוק מוסיף רעננות וחריפות והגבינה מוסיפה מליחות ופינוק. הסלט טעים חם או פושר. אם אתם נמנים עם אלו שמתעבים כוסברה טריה, תנו צ'אנס לגרגירי הכוסברה, משום שאין שום דמיון בטעם.

המרכיבים (ל- 4 מנות):

 

1.3 ק"ג תפוחי אדמה לבנים (4 יח' בינוניות-גדולות)
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
3 כפות גרגירי כוסברה שלמים
3-4 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה כבשים "פיראוס" 20% שומן, מפוררת

 

הכנה:

 

1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפיה.
2. קולפים תפוחי אדמה, שוטפים, חותכים לקוביות קטנות (1 ס"מ X 1 ס"מ לערך) ומפזרים על נייר האפייה בתבנית. מזלפים 3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס וגרגירי כוסברה שלמים ומערבבים בעדינות בידיים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 30-33 דקות או עד להתרככות והופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה רחבה ונאה.
3. מפזרים פירורי גבינת פטה כבשים ופיסות בצל ירוק על גבי קוביות תפוחי האדמה האפויות, מזלפים מעט מאוד שמן זית בזרזיף דק ומגישים.