בצק יוגורט פריך ונהדר, מלית שזיפים מיובשים משגעת – ויש לכם עוגיות מטריפות לט"ו בשבט! זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. לא מומלץ לשמור את הבצק במקרר מעבר לשעתיים-שלוש, משום שהחלמונים יגרמו להאפרתו. במקום להכין ריבת שזיפים מיובשים אפשר להשתמש בכל ריבה (סמיכה) קנויה, אך אין לוותר על אגוזים קצוצים דק, שמייצבים את הריבה כמלית.

 

המרכיבים (ל-115 עוגיות קטנות):

 

270 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר (45 גרם)
1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים "פיראוס"
4 חלמונים (מביצים גדולות)
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
1/2 שקיק (5 גרם) אבקת אפייהלמלית שזיפים מיובשים:
200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך
330 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
2 כוסות (500 מ"ל) מים (רצוי מים מינרליים או מסוננים)
2 כפות יין אדום יבש
70 גרם (6 כפות)  סוכר
לעיטור לפני ההגשה: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
1. אגוזים (אפשר גם 3 ימים מראש): מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים אגוזי מלך בתבנית קטנה-בינונית. כשהתנור חם שמים את התבנית על רשת במרכזו וקולים 10 דקות. מטלטלים בעדינות וקולים עוד 5 דקות. מוציאים, מכבים את התנור ומצננים לפחות שעה.
2. עם תום הצינון, קוצצים אגוזים דק-בינוני במעבד מזון עם להב פלדה תוך השגחה צמודה. מעבירים לקערה קטנה. משאירים את מעבד המזון זמין להמשך.
3. שזיפים (אפשר גם 3 ימים מראש): בסיר בינוני, בעל תחתית עבה, שמים שזיפים  מיובשים מגולענים, מים, יין וסוכר. מביאים לרתיחה (4-5 דקות), מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות, ללא כיסוי. מסירים מן האש ומצננים כשעה. מעבירים למעבד מזון עם להב פלדה, מרסקים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מערבבים עם האגוזים הקלויים וקצוצים ושומרים בקופסה סגורה במקרר עד לשעת המילוי, עד 3 ימים.
4. בצק: במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים/מערבלים חמאה, סוכר, יוגורט וחלמונים.
5. בקערה קטנה-בינונית מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים למעבד המזון. מעבדים עד לקבלת בצק רך וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, למשך שעתיים-שלוש.
6. כשהבצק קר מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה, מקמחים, מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים ל-6 חלקים שווים (150 גרם כל חלק, גודל של כדור טניס). משאירים פיסת בצק אחת על משטח העבודה ואת היתר מחזירים למקרר. בעזרת מערוך מרדדים פיסת בצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ (מסמנים בעזרת רינג או טבעת של תבנית). חותכים סביב בעזרת סכין, מסירים את עודפי הבצק ומוסיפים ליתרת הבצק שבמקרר.
7. מרפדים 4 תבניות תנור בנייר אפייה. בעזרת סכין חותכים כל עיגול ל-16 משולשים קטנים. נוטלים 1/3 כפית מתערובת השזיפים, שמים בקצה הרחב של כל משולש ומגלגלים פנימה, תוך הידוק. סוגרים ומניחים על התבנית, במרחק של 2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, כשהקצה של המשולש פונה מטה. כשהתבנית מלאה מכניסים למקפיא לחצי שעה או למקרר לשעה. ממשיכים כך עם יתרת הבצק.
8. כשהעוגיות במקפיא קרות ויציבות מחממים תנור ל-170 מעלות. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים במשך 12-14 דקות או עד להשחמה קלה בקצוות כל עוגיה. מוציאים, מצננים כשעה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.