פסטה איטלקית קלאסית – פירוש השם הוא שום ושמן, כשהכוונה לתועפות של שום, שמטגנים בשמן זית על אש קטנה עד שהוא מתרכך, בתוספת פטרוזיליה. בגרסה שלנו יש גם פירורי גבינת פטה כבשים, שמוסיפים פינוק לפסטה – וקצת פלפל צ'ילי כתוש שמוסיף חריפות. התוצאה היא פסטה פיקנטית, ערמומית ונפלאה.
זו לא טעות: המתכון מצריך שני ראשי שום – ולא שתי שיני שום. שימו לב שמשתמשים בעלי הפטרוזיליה בלבד- ולא בגבעולים.

 

המרכיבים (ל-4 מנות גדולות):
שמן זית
2 ראשי שום
500 גרם (1 חבילה) ספגטי
מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
כוס וחצי עלי פטרוזיליה, שטופים היטב וקצוצים גס
200 גרם (4/5 חבילה) גבינת פטה כבשים "פיראוס" 20% שומן, מפוררת
אפשרות: מעט פלפל צ'ילי יבש כתוש

 

הכנה:
1. מפרידים ראשי שום לשיניים, קולפים ופורסים בעובי בינוני (בעובי דק השום יישרף). במחבת עמוקה או גדולה מחממים 1/4 כוס שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את פרוסות השום, מנמיכים מיד לאש הקטנה ביותר ומטגנים תוך ערבוב אקראי במשך 6-7 דקות או עד להזהבה טובה. מסירים מן האש ומניחים בצד.
2. מבשלים ספגטי בשפע מים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר הריק (ללא אש) ומערבבים מיידית עם כף שמן זית ומעט מלח (זכרו שהגבינה מוסיפה מליחות).
3. מוסיפים את השמן והשום מהמחבת ומערבבים בעדינות.
4. מוסיפים פירורי גבינת פטה, עלי פטרוזיליה קצוצים – ואם רוצים גם מעט פלפל צ'ילי יבש כתוש. מערבבים בעדינות ומגישים.