מנת פסטה קלת-הכנה, ב-5 דקות עבודה (לא כולל משך בישול הפסטה).
מומלץ לטעום זיתי טאסוס בעת הקנייה, כדי לוודא שאינם מלוחים מדי לטעמכם.

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 חב' (500 גרם) פטוצ'יני או ספגטי מאיכות טובה
שמן זית
מלח אטלנטי דק
1 צנצנת גדולה (510 גרם ברוטו, 310 גרם נטו) רבעי ארטישוק בגריל (להשיג במעדניות)
1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית מעודנת 5% שומן "פיראוס", חתוכה לקוביות
1 כוס (135 גרם) זיתי טאסוס (להשיג במעדניות ובשוקי אוכל)
1 כוס עלי פטרוזיליה, שטופים היטב

הכנה:

1. מכינים סיר גדול מלא כ-3 ליטרים מים רותחים מומלחים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה טובה. מוסיפים פטוצ'יני או ספגטי ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים מיד עם 2-3 כפות שמן זית ומעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק).
2. יוצקים את תוכן צנצנת רבעי הארטישוק למסננת דקה ומשהים כדקה, להגרת נוזלים. מוסיפים את רבעי הארטישוק לפסטה שבסיר ומערבבים.
3. מוסיפים לסיר קוביות גבינה בולגרית מעודנת, זיתי טאסוס (אין צורך לגלען) ועלי פטרוזיליה. מערבבים ומגישים מיד.