פשטידה קלילה וטעימה במיוחד. מומלץ לבחור בקישואים טריים מאוד, משום שקישואים שאינם טריים עלולים להיות מרירים. חשוב לסחוט את הקישואים לפני שילובם בתערובת. אם בוחרים בתבנית גדולה יותר, משך האפייה יתקצר מעט.

המרכיבים (לתבנית בגודל 30X22 ס"מ):
12 קישואים קטנים וטריים מאוד (1 ק"ג ברוטו)
3 ביצים גדולות
1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים "פיראוס"
1-2 כפות שמן זית
3/4 כפית שטוחה מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
מעט פלפל שחור גרוס דק/בינוני
100 גרם (1/2 כוס ועוד 3 כפות) קמח לבן
125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית מעודנת 5% שומן "פיראוס", חתוכה לקוביות קטנות
אפשרות לעיטור: 30 גרם (חופן קטן) צנוברים

הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות (בתוכנית טורבו) ומשמנים תבנית בגודל 30X22 ס"מ במעט שמן זית.
2. שוטפים היטב קישואים, קוטמים קצוות ומגררים דק מאוד במעבד מזון עם דיסקית גירור דק (לחילופין – אפשר בפומפיה דקה).
3. בקערת ערבוב בינונית-גדולה טורפים ביצים, יוגורט עזים, שמן זית, מלח ופלפל בעזרת מטרף ידני.
4. מוסיפים קמח לתערובת הביצים וטורפים עד לקבלת עיסה חלקה, ללא גושים.
5. סוחטים היטב את הקישואים (בידיים) ומעבירים לקערת הביצים. מערבבים במרית לאיחוד.
6. מוסיפים קוביות גבינה בולגרית מעודנת ומערבבים במרית, לפיזור אחיד. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים את התערובת ומתקנים תיבול עם מלח או פלפל. מעבירים לתבנית המשומנת, משטחים, מיישרים ומפזרים צנוברים.
7. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 43-46 דקות או עד להזהבה טובה. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.