קישים קטנים ואלגנטיים, ללא גלוטן, לאירוח מרשים בחג הפסח!
שימו לב שבאטריות אורז/מקלוני אורז הכוונה לאטריות ברוחב של פטוצ'יני – ולא לאטריות אורז דקיקות. ניתן להשיגן במרכולים הגדולים ובחנויות טבע.

תודה למתכונאית עמית דונסקוי על הרעיון הגאוני להשתמש באטריות אורז כקלתית לקיש.

המרכיבים (ל-30 קישים קטנים):

500 גרם עגבניות שרי תמר
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס גס
1/2 כפית סוכר
לקלתית:
190 גרם (בין 1/3 ל-1/2 חבילה) אטריות אורז /מקלוני אורז ללא גלוטן
1 ביצה גדולה
מעט מלח אטלנטי דק

למלית:
1 חב' אספרגוס טרי
2 ביצים גדולות
1 חבילה (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן" של "תנובה"
1/2 חבילה (125 גרם) גבינת חמד 16% שומן "פיראוס", חתוכה לקוביות קטנות


הכנה:

1. מחממים תנור ל-210 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים עגבניות שרי, חוצים לאורך ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס גס ו-1/2 כפית סוכר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 17 דקות. מסובבים בתנור וצולים עוד 8 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות.

2. מכינים סיר בינוני מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשמופיע בעבוע זורקים את אטריות האורז למים, מערבבים ומבשלים ללא כיסוי במשך 3 דקות. מעבירים למסננת בכיור ומערבבים מיד עם כף שמן זית, למניעת הידבקות. משאירים לצינון, כ-5 דקות, ומערבבים אקראית, למניעת הידבקות.

3. טורפים ביצה עם מעט מאוד מלח בקערית. כשניתן לגעת באטריות מוסיפים את הביצה ומערבבים בידיים, כדי שהביצה תעטוף היטב את האטריות, לטובת הידבקות הקלתית.

4. מכינים שוב סיר בינוני מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. שוטפים את גבעולי האספרגוס, קוטמים את ה- 1/6 התחתונה של הגבעולים, חותכים את ראשי האספרגוס ושמים בצד. את יתרת הגבעולים חותכים לפיסות באורך 2 ס"מ. כשהמים בסיר מבעבעים זורקים את פיסות הגבעולים ללא ראשי הגבעולים ומבשלים במשך 2 דקות. מוסיפים את הראשים ומבשלים עוד דקה. מסננים למסננת בכיור ומשאירים את הסיר על אש גבוהה. כששאריות המים בסיר מתייבשות מוסיפים כף שמן זית. כשהשמן חם זורקים את האספרגוס המסונן לסיר, מערבבים, מתבלים במעט מאוד מלח אטלנטי דק ומסירים מן האש. מעבירים לצלחת עמוקה או קערה קטנה.

5. בקערה קטנה טורפים שתי ביצים עם שמנת לבישול ומתבלים במעט מלח ופלפל.

6. משמנים 3 תבניות שקעים/תבניות מאפינס בינוניים מסיליקון במעט שמן זית. בכל שקע מסדרים מצע בגובה 1-2 ס"מ מאטריות האורז ומהדקים מטה.

7. מפזרים לשקעים כמות שווה של פיסות אספרגוס (ללא ראשים), עגבניות שרי צלויות וקוביות גבינת חמד.

8. יוצקים 1-2 כפות מה"רויאל" (תערובת ביצים ושמנת) לכל שקע. מסדרים את התבניות על גבי רשת התנור (כמה שנכנסות – שכבה אחת בלבד בכל מחזור). מכניסים את הרשת ועליה התבניות לתנור (כזכור הנמכנו ל-175 מעלות) ואופים במשך 22-24 דקות או עד להתייצבות והזהבה קלה. מוציאים, מעטרים בראשי האספרגוס ששמרנו בצד ומגישים מיד (אם מכינים מבעוד מועד, מחממים בחום נמוך בתנור או בטוסטר אובן).