קפונטה הוא מאכל סיציליאני ידוע, שמורכב מקישואים, חצילים, עגבניות וזיתי קלמטה – הגרסה שלי היא אפויה ולא מטוגנת, וכוללת גם צנוברים קלויים ופירורי גבינת עזים. התוצאה היא סלט חמים (שאפשר לאכול גם קר) שמתאים לאירוח, טעים להפליא: כל ביס הוא חגיגה של טעמים.

לתוצאה טובה יותר כדאי לצלות זוקיני לחוד וחצילים לחוד – משך האפייה יתקצר לכ-20 דקות לכל תבנית. חשוב להקפיד על אפיית תבנית אחת בלבד בתנור ולא לאפות בקומות, משום שהקומה התחתונה תמיד יוצאת פחות מוצלחת כשעושים זאת.

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

650 גרם עגבניות שרי תמר (או שרי רגילות)
שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה סוכר
4 יח' זוקיני בינוניים, טריים מאוד
2 יח' חצילים בינוניים
50 גרם (1/2 כוס) צנוברים
160 גרם (כוס ורבע לערך) זיתי קלמטה משובחים
125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עזים 16% שומן "פיראוס", מפוררת

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-210 מעלות (טורבו) ומרפדים תבנית תנור שטוחה ב-2 ניירות אפיה.
2. שוטפים עגבניות שרי, חוצים לאורך ומניחים על גבי התבנית כשהצד החתוך פונה מעלה. בוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס וכפית סוכר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 16-18 דקות. מסובבים את התבנית בתנור ואופים עוד 10-12 דקות או עד שהעגבניות מתכווצות היטב. מוציאים ושמים בצד. משאירים את התנור דולק.
3. בזמן שהעגבניות נצלות מרפדים תבנית תנור שטוחה נוספת ב-2 ניירות אפיה. שוטפים זוקיני, קוטמים קצוות, חותכים לקוביות קטנות ושמים בתבנית.
4. שוטפים חצילים, קוטמים קצוות, פורסים לעיגולים, חותכים לקוביות קטנות ושמים בתבנית. מזלפים 3-4 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס. כשתבנית העגבניות יוצאת (ולא יחד!) מכניסים תבנית זו למרכז התנור ואופים במשך 20 דקות. מערבבים בכף עץ ואופים עוד 7-9 דקות. מוציאים ומכבים את התנור.
5. במחבת קטנה מחממים כפית שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את הצנוברים למחבת ומנמיכים מיד לאש קטנה. קולים תוך ערבוב אקראי עד להזהבה טובה ומעבירים מיד לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
6. מעבירים את החצילים והזוקיני הצלויים לקערת הגשה בינונית-גדולה. מעליהם מפזרים את עגבניות השרי הצלויות. מעליהם מפזרים זיתי קלמטה (אפשר לגלען, אם רוצים). מעליהם מפזרים פירורי גבינת פטה וצנוברים קלויים. מגישים.