בדיוק עכשיו עצי השסק מתפוצצים מרוב פרי: נצלו את פירותיהם להכנת קינוח זה. בצלייה הופך השסק למתוק יותר – תוך שמירה על חמצמצות עדינה מאוד. בשילוב קצפת-יוגורט עזים מתקבל קינוח מפנק וטעים מאוד. אם אתם חוסכים בקלוריות, צמצמו את כמות הסוכר (לצלייה) בחצי – וותרו על הקצפת: אפשר להגיש את השסק הצלוי על תלולית יפה של יוגורט עזים, אלא שתזדקקו לכמות גדולה יותר של יוגורט, כ-100 גרם לכל סועד. במקום פרוסות שקדים אפשר לעטר את הקינוח בפקאנים מסוכרים (שאין צורך לקלות).

המרכיבים (ל-6 מנות, בכוסות או קעריות):

לשסק:
500 גרם (8 יחידות גדולות מאוד או 21-22 קטנות) שסק טרי ויפה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה) או סוכר לבן
1/3 כפית משחת וניל או 1/2 כפית תמצית וניל
20 גרם חמאה "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות קטנטנות
לעיטור:
35 גרם (כ-1/3 כוס) פרוסות שקדים מולבנים
לקרם:
1 חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת 38% או 32% שומן "תנובה"
2 כפות סוכר
2 גביעים (300 גרם יחד) יוגורט עזים "פיראוס"

הכנה:

1. שסק: מחממים תנור ל-175 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.
2. שוטפים שסק, קוטמים קצוות, חוצים, מגלענים ומסדרים בתבנית כשהצד הפתוח פונה מעלה.
3. מפזרים קוביות חמאה קטנות על חצאי השסק.
4. מערבבים סוכר דמררה עם משחת/תמצית וניל ומפזרים על חצאי השסק.
5. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 15 דקות. מערבבים בכף עץ וצולים עוד 12-13 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומצננים חצי שעה עד שעה.
6. בינתיים מחממים מחבת קטנה (ללא שמן) על אש גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים את פרוסות השקדים ומנמיכים מיד את האש. קולים במשך 1-2 דקות או עד להזהבה טובה. מסירים מיד מן האש ומעבירים לצלחת.
7. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר במהירות גבוהה כדקה וחצי, עד להווצרות קצפת יציבה.
8. מוסיפים יוגורט עזים לקצפת ומערבלים לאיחוד.
9. הרכבה: שמים בכוס שקופה או בקערית יפה כף גדולה מהקצפת-יוגורט. שמים 1-2 פיסות שסק צלוי. מוסיפים כף גדולה של קצפת-יוגורט, עוד 1-2 פיסות שסק צלוי – ומעטרים בפרוסות שקדים קלויות. מגישים מיד.