משתוקקים למרק חם ומהביל, שיחמם את העצמות הקפואות? יש לנו כמה טיפים עבורכם, שיסייעו בידיכם בהכנת מרק מוצלח באמת!

1. ירקות טריים מאוד!

השתמשו בירקות טריים וטובים, ולא בירקות עייפים או חלילה רקובים. מומלץ לקנות ירקות אצל ירקן שמקפיד על טריות הסחורה.

 

ירקות למרק

2. כבדו כל ירק בעונתו

השתמשו בירקות העונה, כדי לנצלם כשהם במיטבם. עכשיו כדאי ליהנות משורש פטרוזיליה, שורש סלרי וגזר.

שורש סלרי ושורש פטרוזיליה

שורש סלרי ושורש פטרוזיליה

3. הוסיפו קטניות

להעשרת מרקם המרק הוסיפו קטניות למיניהן, כמו עדשים כתומות, שמתבשלות מהר ואין צורך להשרות מבעוד מועד. מלבד התוספת למרקם, הקטניות מגבירות את תחושת השובע ותורמות ברזל לגוף.

טיפים להכנת מרקים

4. באילו מים אתם משתמשים למרק?

אל תזלזלו בטיב המים של המרק: השתמשו במים מינרלים או מסוננים ולא במי ברז.

blog_0010

5. ובאיזה מלח?

גם למלח שבו מתבלים יש חשיבות: אל תשתמשו במלח שולחני פשוט, שטעמו אגרסיבי ואף חמוץ (!), אלא במלח אטלנטי, גס או דק.

טיפים למרקים

מלח אטלנטי

6. באיזה פלפל אתם משתמשים לתיבול?

מתבלים בפלפל שחור או לבן? אל תשתמשו בפלפל שנמכר כשהוא גרוס, וודאי שלא בפלפל טחון. גרסו את הפלפל במטחנה או במגרסה או במכתש ועלי, להפקת מקסימום ארומה.

טיפים למרקים

פלפל שחור

7. מרעננים את התבלינים!

משתמשים בתבלינים אחרים, כמו כמון, כורכום או אחרים? הקפידו לרענן את המלאי מדי שישה חודשים. טעמם וריחם של תבלינים שנרכשו לפני שנים נחלש מאוד ואולי אף התפוגג לחלוטין.

טיפים למרקים

8. שמן זית הוא תבלין

התייחסו לשמן זית כאל תבלין. חסר דבר-מה במרק ואינכם יודעים מהו? הוסיפו כף שמן זית וטעמו שוב.

טיפים למרקים

9. עם מרקים – אין ניסים

אין ניסים עם מרקים: אל תפסיקו לשפר את המרק עד שיהא טעים בוודאות. המשיכו לתקן ולתקן את הטעם (עם מלח, פלפל, שמן זית, מעט סוכר במרקי עגבניות, מעט כמון במרקים מתאימים, מעט פלפל צ'ילי לאוהבי החריפות, מיץ לימון לאוהבי החמיצות…) עד לשביעות רצונכם המלאה.

טיפים למרקים גרטי

10. מה מוסיפים למרק בהגשה?

כתוספת למרק, הכינו קרוטונים בעצמכם. למתכון למתכון הקרוטונים הקליקו כאן.

טיפים למרקים

קרוטונים תוצרת בית

אפשר גם להוסיף למרק קוביות של גבינת חמד, שנמסה במרק חם בצורה פשוט נפלאה – או לעטר ביוגורט עזים.

קרוטונים גרטי

קרוטונים במרק – פינוק אמיתי!

11. ולמחרת ההכנה……..

מרקים משתבחים למחרת הכנתם וטעמם מעמיק, אך הם גם מסמיכים. למחרת ההכנה חממו את המרק בסיר, הוסיפו מעט מים רותחים לפי הסמיכות הרצויה, טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.למתכוני המרקים שלנו הקליקו כאן

טיפים מרקים

בתאבון!