רגע לפני חג המנגלים הגדול, במהלכו המוני ישראלים ייצאו לכבוש את אתרי הפיקניק והטיולים, הכנו עבורכם את הטיפים השימושיים ביותר לסלטי פיקניק שווים. למה אסור להמליח את הסלט לפני תחילת הסעודה? ואיך דווקא הכרוב ישתלב כמלך הפיקניק? הרשימה המלאה

  1. רק ירקות קשים!

    כדי ליהנות מסלט יציב ויפה, ולא מסלט עייף, כדאי להכין סלטים מירקות קשים, שלא יתרככו בחלוף הזמן עד לסעודה. אילו ירקות יתאימו? כרובית, שעועית ירוקה, ברוקולי, סלק ותפוחי אדמה. לתוצאה יציבה במיוחד, מומלץ לצלות סלק, כרובית ותפוחי אדמה – ולא לבשלם. רעיונות? בבקשה: סלט תפוחי אדמה קטנים אפויים עם בצל סגול או עם זיתי קלמטה ובצל ירוק; סלט סלק צלוי ועשבי תיבול; סלט כרובית צלויה, פרוסות שקדים ופטרוזיליה; סלט ברוקולי, בצל סגול וקשיו קלוי; סלט ברוקולי, פלפלים צהובים קלויים וגבינת פטה.

    סלק בשוק

    סלק

  2. כבוד לפחמימות

    פסטה, בורגול, קינואה, קוסקוס, גרגירי תירס ואורז אדום גם הם מצויינים לסלטי פיקניק יציבים ויפים. רעיונות? בבקשה: סלט קינואה, עגבניות מיובשות וגרעיני דלעת קלויים; סלט בורגול, קוביות סלק צלוי ובצל ירוק; סלט פסטה עם פלפלים קלויים וגבינה בולגרית מעודנת; סלט אורז אדום עם אפונה עדינה, פטרוזיליה וגבינת פטה.

    סלט אורז אדום משגע

    סלט אורז אדום עם עשבי תיבול, אפונה עדינה וגבינת פטה (המתכון בבלוג)

  3. קטניות עוזרות ליציבות

    אפשר לשלב קטניות ששומרות על יציבותן בבישול, כמו עדשים שחורות או שעועית מש. הקפידו שלא לבשלן יתר על המידה. רעיונות: סלט עדשים שחורות, פטרוזיליה, כוסברה, בצל סגול קצוץ והמון מיץ לימון טרי; סלט שעועית מש מונבטת ורצועות דקיקות של סלק טרי, סלט קינואה ושעועית מש עם בצל סגול ולימון כבוש (את הלימון הכבוש מוסיפים רק בהגשה).

    סלט עדשים טעים

  4. מלח או רוטב – רק ברגע האחרון!

    מומלץ להמליח או לצקת רוטב על הסלט רק בשניה האחרונה לפני ההגשה, משום שמלח גורם לשחרור נוזלים מהירקות, שיהפכו לעייפים ועצובים. מסיבה זו כדאי להוסיף גבינות מלוחות לסלטים רק בשעת הסעודה (אפשר לשמרן בשקית קטנה בתוך קערת הסלט).

    טיפים למרקים

    מלח אטלנטי

  5. שעתו של הכרוב

    ומצד שני, זו הזדמנות להכין סלטים שדווקא משתבחים ומתרככים בשהות ארוכה ברוטב, כמו סלטי כרוב לבן או אדום. נסו למשל סלט כרוב לבן עם שומשום קלוי, גרעיני חמנייה קלויים ורוטב סויה או סלט כרוב אדום עם נקטרינות, כוסברה ובוטנים קלויים.

    כרוב אדום לסלט

  6. מיונז  – OUT!

    לא מומלץ לקחת לטיולים סלטים עם מיונז, משום שאלה עלולים להתקלקל תחת השמש היוקדת.

    מיונז

  7. השדרוג הפריך

    בחרתם להכין סלט עם אגוזים או גרעינים קלויים? כדי לשמור על פריכותם אחסנו אותם בשקית סגורה בתוך קערת הסלט עד להגשה.

    סלט בורגול מהמם

    סלט בורגול, תמרים, גבינת פטה וגרעיני חמנייה פריכים. המתכון בבלוג

  8. ר-ע-נ-נ-ו-ת

    גם עשבי תיבול קצוצים, כמו פטרוזיליה או כוסברה או בצל ירוק או שמיר, כדאי לאחסן בשקית סגורה בתוך קערת הסלט עד להגשה, כדי לשמור על רעננותם.

    סלט קולרבי

    סלט שומר טרי, קולרבי, צנוניות, פטרוזיליה ופירורי פטה. המתכון בבלוג

    חג שמח!